GB Foods Suomi: Brändilähettiläiden avulla kasvatetaan uutuuspeittoa ja parannetaan bränditietoisuutta


2020-06-23, brandbuddy


Monet tutut ruokabrändit löytävät tiensä helposti kuluttajan ostoskoriin. Tämä ei kuitenkaan ole sattumaa, vaan taustalla on paljon työtä brändin tunnettuuden ja brändimielikuvan eteen. GB Foods Suomi ja BrandBuddy ovat tehneet tiivistä yhteistyötä rakentaen brändilähettiläiden avulla vahvaa suhdetta kauppoihin ja siten kuluttajiin. Miksi yhteistyöhön myymälän ja myymälähenkilökunnan kanssa kannattaa panostaa?

GB Foods Suomi edustaa monille suomalaisille varsin tuttuja ruokabrändejä, kuten Blå Band, Lämminkuppi ja Touch of Taste. Yrityksen juuret ovat Euroopassa, mutta tavoitteena on tuottaa maukkaita ruokia paikalliseen makuun. Perinteikkäiden Blå Band –tuotteiden valmistus alkoi jo 1950-luvulla, kun kehitettiin ensimmäinen kuiva-aineksista valmistettava keitto. Tarve nopeasti valmistuville ja pitkään säilyville ruoille kasvoi nopeasti. Touch of Taste –fondit taas vastaavat loistavasti kuluttajien yhä kasvavaan intoon tehdä ruokaa itse ja inspiroitua keittiössä aidoista mauista. Tutut tuotteet löytävät tiensä kuluttajien koteihin ja keittiöihin, mutta sen eteen on tehtävä pitkäjänteistä työtä. Paikallinen kauppias tai myymälä on tärkeä linkki kuluttajan ja brändin välillä. Kun myymälähenkilökunnalla on ajantasainen ja kattava tieto tuotteista, on myynti sujuvaa ja kaupassa osataan kertoa tuotteesta tai vastata asiakkaiden kysymyksiin. BrandBuddyn ja GB Foods:in yhteistyö saikin alkunsa, kun tarvittiin apukäsiä tavoittamaan suuri määrä myymälöitä ympäri Suomen.

Apukäsiä tavoittamaan laaja myymäläverkosto

Yhteistyön keskiössä on ollut kenttämyynti ja valtakunnalliset myyntikierrokset K-marketeissa, joita on toteutettu toistuvasti noin pari kertaa vuodessa. Lisäksi yhteistyössä on toteutettu jonkin verran muun muassa menekinedistämistä. Myymälöiden verkosto on laaja, joten BrandBuddyn työntekijät ovat mahdollistaneet bränditietouden viemisen myymälöihin ympäri Suomen. He ovat kertoneet tuotteista ja uutuuksista myymälöille, jotta paikallisissa kaupoissa on mahdollisimman hyvät edellytykset tuotteiden myyntiin. ”Myyntikierrosten avulla olemme saaneet uutuuspeittoa paremmaksi ja vieneet brändiviestiä laajasti eteenpäin. Kentältä on tullut myös lisämyyntiä ja positiivista palautetta. Bränditietoisuuden kasvattaminen vaatii pitkäjänteistä ja systemaattista työtä” kertoo Retail Sales Manager Kristian Helanen GB Foods:lta.

”Kuluttajia informoimme toki markkinoinnin keinoin, mutta brändilähettiläiden avulla saamme tärkeää tietoa myymälöille ja kauppojen henkilökunnalle”

”Olemme hiljattain toteuttaneet Blå Bandille designuudistusta. BrandBuddyn brändilähettiläiden avulla olemme saaneet myös tästä viestiä eteenpäin ja tietoa kaupoille. Uudistus onkin saanut hyvän vastaanoton myymälöissä ja olemme saaneet siitä hyvää palautetta” kertoo Helanen. Kaupan henkilökunta on suorassa yhteydessä kuluttajan kanssa, joten on tärkeää, että heillä on hyvä ja ajantasainen tieto tuotteista. ”Kuluttajia informoimme toki markkinoinnin keinoin, mutta brändilähettiläiden avulla saamme tärkeää tietoa myymälöille ja kauppojen henkilökunnalle”, Helanen avaa.

Myyntikiertueita ja menekinedistämistä on toteutettu tiiviissä yhteistyössä BrandBuddyn kanssa ja kehitystyötä sekä ideointia tehdään yhdessä. ”Yhteistyö on ollut helppoa, aina saa nopeasti yhteyden ja tarvittaessa tietoa tai apua” kertoo Helanen työskentelystä BrandBuddyn kanssa. ”Olemme saaneet apua myös ideointiin ja BrandBuddylta tulee ajatuksia ja ideoita siihen, mitä kaikkea voisimme tehdä ja mitä voisimme kehittää. Tärkeintä yhteistyössä on avoimuus ja mutkattomuus”, summaa Helanen.

Kristian Helanen, Retail Sales Manager, GB Foods Suomi