KomeroFood: Kentältä kerätty data auttaa startupia menestykseen


2020-02-28, brandbuddy


Startup-yritys KomeroFood ja BrandBuddy aloittivat monipuolisen yhteistyön vuonna 2019. Uudenlaisen tuotteen markkinointiin tai myyntiin ei ole valmiita malleja, vaan ne rakennetaan yrityksen lähtökohdista ja tarpeista. Yhteistyön tuloksena on saatu myös arvokasttietoa ja kuluttajapalautetta, jotka ovat auttaneet startupin toiminnan kehittämisessä. 

Kuopiolainen startup-yritys on kehittänyt uudenlaisen tavan syödä terveellisesti ja ympäristöystävällisesti. KomeroFood myy reseptin ja valmiit raaka-aineet sisältäviä ateriapaketteja, joiden tarkoituksena on helpottaa arjen ruokasuunnittelua, nopeuttaa ruoanvalmistusta ja vähentää ruoanlaitosta syntyvää hävikkiä. Yhteistyö BrandBuddyn kanssa sai alkunsa vuonna 2019, kun KomeroFood etsi sopivaa kumppania markkinoinnin ja myynnin tueksi. ”Konseptimme ja tuotteemme on maailmanlaajuisestikin ainutlaatuinen. Siksi meille ei toimi mikään valmis juttu, vaan on täytynyt lähteä kokeilemaan ja hakemaan sopivia ratkaisuja” kertoo KomeroFoodin toimitusjohtaja ja perustaja Pekka Nuutinen. Markkinointitoimenpiteet yhteistyökumppanin kanssa on mietitty KomeroFoodin lähtökohdat ja tarpeet huomioiden. 

 Yhteistyö on pitänyt sisällään mm. kenttämyyntiä, myyntiesittelyitä ja myymälämateriaalien suunnittelua sekä tuottamista. Toimenpiteistä on kerätty dataa ja asiakaspalautetta, mikä on auttanut KomeroFoodia toimintansa kehittämisessä. Esimerkiksi maistatusten avulla on saatu kuluttajilta suoraa palautetta – mitä tuotteesta pidetään, minkä ikäiset ovat siitä kiinnostuneita tai keitä potentiaaliset ostajat ovat? 

Maistatusten avulla saadaan kuluttajilta suoraa palautetta tuotteesta.

Uudenlaisen tuotteen kanssa ei ole valmiita malleja, jolloin oikeaa toimintatapaa haetaan vaihe vaiheelta, kokeilemalla useita eri ratkaisuja. Siksi KomeroFood halusi löytää pitkäaikaisen ja monipuolisen kumppanin markkinoinnin ja myynnin tueksi. ”Meille oli tärkeää saada myynti hyvin käynnistymään ja ennen kaikkea kasvattaa tuotteemme tunnettuutta. Sitä kautta tulee sitten myyntiäkin” Nuutinen toteaaMyyntiä ja markkinointitoimenpiteitä on tehty aluksi pääasiassa pääkaupunkiseudulla ja pikkuhiljaa on tarkoitus laajentaa myös muihin isoihin kaupunkeihin. Tuotteemme on sellainen, että se pitää kokea! Meillä haasteena onkin se, että saadaan suuri joukko ensin kokeilemaan. Melkein kaikki tykkäävät, kunhan pääsevät ensin kerran testaamaan, avaa Nuutinen.  

BrandBuddy palvelee kaikenkokoisia yrityksiäauttaen ja tukien kasvavan yrityksen eri vaiheissa, esimerkiksi keräten dataa ja tärkeää palautetta kentältä, kuten KomeroFoodin kanssa on tehty. ”Yhteistyö on sujunut todella hyvin. Kun olemme kertoneet tilanteestamme ja haasteista, joita pitäisi ratkoa, on BrandBuddylla oikeasti kuunneltu ja etsitty nimenomaan meille räätälöityjä ratkaisuja, kiteyttää Nuutinen.

 

Pekka Nuutinen on KomeroFood Oy:n toimitusjohtaja.