Vuonna 2020 markkinoinnissa arvostetaan helppoutta


2019-12-09, brandbuddy


Brändimarkkinoinnissa arvostetaan helppoutta ja sitä, että kaikki markkinointiin ja myyntiin liittyvät palvelut on mahdollista hankkia samalta kumppanilta. Mitä muita ilmiöitä ja trendejä on havaittavissa alalla? Vuosi 2019 on lopuillaan ja on aika suunnata katseet tulevaan. Toimitusjohtaja Mia Hudd kertoo, millä mielin BrandBuddylla siirrytään uuteen vuoteen.

On tyypillistä, että brändimarkkinointia ei nähdä niinkään erillisinä toimenpiteinä, vaan yhtenä kokonaisuutena. Myös informaation kulku on nopeutunut valtavasti. Nykyään arvostetaan palvelun helppoutta, nopeutta ja sitä, että kaikki brändimarkkinointiin liittyvät palvelut on mahdollista hankkia yhdeltä luotettavalta toimittajalta. ”Olen koko urani tehnyt brändien kanssa töitä, rakentanut brändejä vähittäiskaupassa ja todennut käytännössä kuinka haastavaa voi olla, kun markkinoinnin kaikki toimenpiteet ostetaan eri paikoista: myymälämateriaalit jostain, sisältömarkkinointi jostain ja menekinedistäminen jostain muualta”, kertoo BrandBuddyn perustaja ja toimitusjohtaja Mia Hudd. ”Tähän käytännön haasteeseen BrandBuddy on pyrkinyt vastaamaan ja meillä ajatuksena onkin, että kaikki palvelut löytyvät saman katon alla. Emme ainoastaan tarjoa yksittäisiä toimenpiteitä, vaan työstämme asiakkaan kanssa kokonaisuuksia. Olemme asiakkaallemme strateginen kumppani”, jatkaa Hudd.

On selvää, että maailma pienenee ja kommunikointi on yhä nopeampaa. ”Kun asiakkaalla on yksi yhteyshenkilö, on yhteistyö saumatonta. Me pyrimme juuri tähän. Asiakkaalle tämä näkyy helppoutena. Haluamme mullistaa totuttua ajatusmaailmaa ja murtaa ajatuksia siitä miten on totuttu tekemään” kertoo Hudd. Maailman pieneneminen näkyy myös siinä, että työtä tehdään yhä kansainvälisemmin. ”Olemme kielitaitoinen ja kansainvälinen yritys. Toimimme Suomen lisäksi muissa Pohjoismaissa ja Baltiassa. Asiakkaalle helppous ja sujuvuus näkyy myös siten, että usein asiakas voi kommunikoida kanssamme omalla kielellään”, toteaa Hudd.

”Rakennamme myös omaa brändiämme. Meille brändilähtöinen ajattelu on itsestäänselvyys, niin omassa toiminnassamme kuin asiakkaidemme kanssa työskennellessämme. Vuoteen 2020 lähdemme erittäin positiivisin mielin, näkymät tulevaan vuoteen ovat hyvät, niin kaupallisesti kuin muutenkin omassa toiminnassamme. Otamme ilolla vastaan tulevan vuoden ja olemme valmiina vastaanottamaan uusia brändejä”, toteaa Hudd. Nopean kasvun jälkeen on 2019 BrandBuddylla ollut vuosi, jolloin on tehty paljon tärkeää perustyötä, hiottu omia prosesseja ja käytäntöjä sekä valmistauduttu tulevaan, jotta asiakkaita voidaan palvella vieläkin laadukkaammin.

Yrityksissä arvostetaan entistä enemmän myös työntekijöiden hyvinvointia ja työssä viihtymistä. Sen uskotaan heijastuvan myös tuloksiin. ”Minulle on tärkeää, että meillä viihdytään työssä. Teemme tätä työtä sydämellä. Uskon, että kun ympärillä on ihmisiä, jotka nauttivat siitä mitä tekevät, näkyy se myös tuloksissa. Meillä saa myös ideoida ja kokeilla uusia juttuja. Työnteon täytyy olla jatkuvaa uuden oppimista. Jokaiseen työhön kuuluu tietysti myös rutiineja ja tylsempiä juttuja, jotka on pakko tehdä. Mutta haluan, että jokaisella työntekijällä on myös joku mielenkiintoinen ja innostava oma osa-alueensa. Palautteen antaminen ja saaminen on tärkeää. Ei oikeastaan ole edes trendi, vaan nykyään jo ihan normi, että esimies ei niinkään ole pomo, vaan esimies on töissä alaisiaan varten. Esimiehen tehtävä on olla tukena ja auttaa alaisiaan onnistumaan. Tätä työtä tehdään yhdessä, positiivisella fiiliksellä joukkueena.” summaa Hudd.