Uratarina BrandBuddylla: Projektipäällikkö Heini Haikala


2019-11-20, brandbuddy


Aloitin menekinedistäjän tehtävissä jo vuonna 2015 joulukuussa. Aluksi oli tarkoitus, että työskentelisin osa-aikaisesti, mutta hommia riittikin heti alkuun niin paljon, että käytännössä olin heti alusta asti kokoaikainen työntekijä. Työni oli kenttätyötä myymälöissä, hyllytin tavaroita ja tarkistin päiväyksiä. Minulla oli tiettyjä vakioasiakkaita ja tietyt myymälät, joita kiersin. Työ oli varsin liikkuvaa, sillä myymälät sijoittuivat Riihimäeltä Lohjalle. Saatoin olla esimerkiksi maanantain Helsingin alueella, tiistain Vantaalla ja keskiviikkona jossain muualla. Eli jokaiselle viikonpäivälle oli tietty alue, jolla työskentelin. Viikon aikana kiersin töissä laajalla alueella pääkaupunkiseudun tuntumassa.

Maaliskuussa 2017 jäin menekinedistäjän tehtävistä äitiyslomalle ja palasin takaisin työn pariin nyt elokuussa 2019. Suunnitelma oli, että töihin palatessani työskentelisin muutaman päivän viikossa kentällä ja muutaman päivän BrandBuddyn toimistolla Lauttasaaressa. Nyt työni on kuitenkin muotoutunut niin, että työskentelen käytännössä koko ajan toimistolla. Joskus saattaa olla satunnaisia keikkoja kentällä. Aluksi työtehtäväni toimistolla olivat enemmän muiden avustavia tehtäviä, mutta sitten sain myös omia projekteja ja tällä hetkellä toimin tittelillä projektipäällikkö. On vaikea kuvailla mitä työnkuvani tarkalleen sisältää, sillä päivät ovat niin vaihtelevia! Tuntuu, ettei tässä työssä ole kahta samanlaista päivää. Teen töitä asiakkaiden tuotemaistatusten parissa, buukkailen niihin sopivia työntekijöitä, hoitelen asioita maistatustiimin ja promootiotiimin kanssa sekä rekrytoin uusia osaajia eri tehtäviin BrandBuddylle. Voi olla, että joskus työpäivä vierähtää koneen ja sähköpostin ääressä, joskus taas saatan selvitellä koko päivän mistä löydän sopivan henkilön johonkin tuotemaistatukseen. Välillä työpäivät ovat tosi kiireisiä ja toisinaan voi olla leppoisampaa, silloin ehtii esimerkiksi auttaa muita kollegoita.

On ollut kiva päästä tekemään erilaisia hommia yrityksen sisällä ja edetä uudenlaisiin tehtäviin. Koen, että BrandBuddylla annetaan mahdollisuus kokeilla erilaisia juttuja ja näyttää mitä osaat. Työntekijöihin luotetaan ja kun hommat on tehty hyvin, muistetaan myös kiittää ja antaa palautetta. Tykkään siitä, että päivät ovat erilaisia ja ilmapiiri on rento ja mukava. Olen viihtynyt BrandBuddylla tosi hyvin. Tuntuu, että töihin on aina mukava tulla!

”Koen, että BrandBuddylla annetaan mahdollisuus kokeilla erilaisia juttuja ja näyttää mitä osaat.”