Philipsin uutuuslanseeraus onnistui yli odotusten


2018-05-21, brandbuddy


Philips julkaisi pohjoismaissa uutuustuotteen eli sähkökäyttöisen partahöylän, Philips OneBladen, syksyllä 2017. Suomessa uutuuslanseerauksen kilpailutuksen voittaja BrandBuddy Group jalkautti tuotteet Citymarketteihin kautta maan – kaikkiin samanaikaisesti.

”Asiakas halusi, että promootiot ovat kaikissa heidän myymälöissään yhtä aikaa. Tämä asetti rekrytoinnille töitä, sillä esimerkiksi pääkaupunkiseudulla on monta myymälää. Oli haaste saada jokaiseen myymälään oikeasti hyviä, myyntihenkisiä tyyppejä. BrandBuddy hoiti keskitetysti ihmisten etsintää toisen vakiokumppanimme kanssa. Kaikki onnistui haasteista huolimatta tosi hyvin”, kertoo Philipsin Trade Marketing Manager Kati Partanen.

BrandBuddy jalkautti OneBladet myymälöihin Philipsin ohjeiden mukaisesti. Tuotteita oli kaksi eli varsinainen sähkökäyttöinen partahöylä ja siihen erikseen myytävät lisäterät. Menekinedistämiskäyntejä tehtiin Citymarketeissa useita kierroksia syksystä loppuvuoteen asti.

”BrandBuddy huolehti kaiken lanseeraukseen liittyvän koordinoinnin, promoottoreiden rekrytoinnin ja heidän yhteisen koulutuksen, jossa minä ja luottopromoottorimme olimme mukana kouluttajina. He huolehtivat myös raportoinnista sekä kaikista niistä miljoonasta asiasta, joita näin laaja tapahtumakokonaisuus vaatii toimiakseen”, Partanen luettelee.

”Tuotteet vietiin käsistä!”

Menekinedistämistapahtumien tavoite oli selkeä: myydä hyllyt tyhjiksi!

”Tuotteet vietiin käsistä, joten tavoitteemme onnistui tosi hyvin. Voisiko jopa sanoa, että ongelmallisen hyvin, sillä jouduimme lopulta myymään ’ei oota’. Muistelen, että yleensä aina on myymälä, jossa tavoitteet eivät täyty, mutta nyt ei ollut. Myynti oli huippua, ja kaikki pääsivät asetettuun tavoitteeseen, vaikka kyse oli täysin uudenlaisesta tuotteesta”, Kati Partanen hehkuttaa.

Partanen on tyytyväinen BrandBuddyn ammattitaitoon ja projektinhallintaan.

”Kommunikointi sujui tosi hyvin koko ajan, enkä missään kohti ollut tapahtumista pimennossa. Tuntui, että meistä on asiakkaana pidetty kivasti huolta”, Kati Partanen sanoo.

Partasen mukaan promootiolla on suuri merkitys uutuustuotteen onnistuneessa lanseerauksessa. Parranajokoneen ja terän välimuoto kiinnosti asiakkaita, ja tuotteella on selkeästi tilansa markkinassa.

”Promootio on ollut merkittävin ulosmyynnin vauhdittamiseen liittyvä aktiviteetti kokonaisuudessaan. Teimme paljon muutakin menekin edistämiseen liittyvää, kuten myymälämateriaaleja, mutta kampanjakokonaisuus oli kaikkein merkittävin tapa tehdä täysin uudenlaista tuotetta kuluttajille tutuksi”, hän toteaa.

BrandBuddy huolehtii yhä OneBlade -tuotteiden esillepanosta ja myymälänäkyvyydestä.

”Voin suositella BrandBuddyn palveluja. Siellä pidetään hyvin narut käsissä, huolehditaan asiakkaan tarpeista, kuunnellaan asiakasta sekä halutaan pitää asiakas tyytyväisenä. Ennen kaikkea brandbuddylaiset haluavat toimittaa asiakkaalleen tuloksia!” Kati Partanen, Trade Marketing Manager, Philips.