Miten innocent löysi tiensä suomalaiseen suuhun ja tuplasi liikevaihtonsa


2016-12-16, brandbuddy


innocent valmistaa ehkäpä maailman parhaita smoothieita ja mehuja, mutta suomalaisille brändi on ollut vielä varsin tuntematon. Koska kesällä 2016 innocentilla oli uusia tuotteita lanseerattavana ja tunnettuudessa parantamisen varaa, asioita päätettiin lähestyä myymälöissä uudella tavalla. Tule apuun, BrandBuddy!

Menekinedistystä brändilähettilään avulla

Tavoitteena oli saada laadukkaampien tapaamisten kautta enemmän hyllytilaa ja kaikki uutuudet valikoimiin. Yhtä tärkeä tavoite oli brändin rakentaminen. BrandBuddy rekrytoi innocentin persoonaan sopivan Brand Ambassadorin, joka kiersi pilotoinnin aikana 60 Keskon myymälää. Brändilähettiläs tapasi myymälävastaavia innocentin väreissä ja vaatteissa, maistatti tuotteita sekä kertoi brändistä ja sen ideologiasta. Käynneillä katsottiin tuotteiden nykyinen hyllytila, keskusteltiin myymäläpromootioista ja hoidettiin lisätilauksia.

On ’tapaamisia’ ja tapaamisia

Pilottikiertueen vastaanotto myymälöissä todensi sen mitä odotettiinkin – tapaamisten laadulla on väliä. innocent onnistui saamaan koko tuotevalikoimansa kauppoihin ja kasvattamaan hyllytilaa 30 %. Vaikka menestys on aina monen asian summa, oli käynneillä suora vaikutus hyllytilaan, sillä kuukauden tauon aikana sitä myös menetettiin. Kokeilusta saadut tulokset tukivatkin päätöstä tehdä kokeillusta mallista innocentille säännöllinen ja suunnitelmallinen tapa toimia.

Mikael Winqvist, Commercial and Brand Manager, innocent

”Kampanja oli menestys kaikilla mittareilla. BrandBuddy tarjosi loistavia ideoita ja proaktiivista palvelua koko yhteistyömme ajan. Brand Ambassador ohjelma sekä muut toimenpiteet ovatkin mahdollistaneet innocentin liikevaihdon tuplaantumisen 2016! Lisäksi olemme saaneet innocentin brändiviestiä tutuksi kentällä. Yhteistyö BrandBuddyn kanssa jatkuu varmasti myös tulevaisuudessa.”