Essilorin koulutuksiin potkua Nanolearningistä


2016-11-11, brandbuddy


Essilor on maailman johtava silmälasilinssioptiikan yritys, joka haluaa panostaa alan ammattilaisten kouluttamiseen suunnitelmallisesti. Syys-lokakuun taitteessa 2016 yritys järjesti koulutuskiertueen 7 kaupungissa ympäri Suomea. Pitkistä koulutuspäivistä koituu usein haasteita, kun muistettavaa tietoa on paljon. Jotta Essilorin tärkeimmät myyntivaltit jäisivät myymälähenkilökunnan mieleen, otettiin kaveriksi BrandBuddyn tarjoama työkalu, Nanolearning. Nanolearning-työkalulla tärkeimmät tiedot tuotteesta lähetetään parin minuutin tietoiskujen muodossa vastaanottajille heti koulutuksien jälkeisenä aamuna. Vastaanottajat saivat puhelimiinsa tekstiviestinä linkin, jonka avaamalla he saivat kätevästi koulutuksen pääkohdat kerrattavakseen.

Osallistumismenestys – 90 % aktivoitui!

Nykyään myymälähenkilökuntaa koulutetaan paljon myös webinaarien avulla. Webinaarien haasteena on myymälähenkilökunnan ajanpuute kirjautua oman myyntityönsä ohella erilaisiin järjestelmiin salasanojen ja käyttäjätunnusten avulla. Nanolearningin etu on, että sen voi tehdä mini-koulutuksena missä ja milloin vaan, vaikka bussissa tai kaupan kassajonossa. Salasanaa ei tarvitse muistaa ja koulutuksen voi tallentaa puhelimeen myöhempää käyttöä varten. Tärkeimmät myyntivaltit tai ohjeistukset jäävät mieleen tehokkaasti ja jos kahden viikon päästä kysytään osallistujilta mitä koulutuksesta jäi mieleen, saadaan todennäköisesti melko yhtenäiset vastaukset kaikilta osallistujilta. Harvinaista!

Minikoulutuksen yhteenvedon jälkeen ohjelma esitti myös muutaman kysymyksen. Osallistuja palkittiin vastaamisesta sähköisellä leffalipulla. Huikeat 90% kaikista koulutuksiin osallistuneista suoritti myös Nanolearning-kyselyn!

Meri Lahtela, Trade Marketing Manager, Essilor

”Yrityksellämme on pitkä historia, ja olemme toimineet Pohjoismaissakin jo yli 30 vuotta. Essilor on oman alansa edelläkävijä ja meillä panostetaan paljon tutkimukseen ja kehitystyöhön. Siksikin ajanmukaista teknologiaa hyödyntävät työkalut sopivat brändillemme paremmin kuin hyvin.

Yhteistyö BrandBuddyn kanssa sujui loistavasti. Saimme vaikuttaa Nanolearningin kehittämiseen, ja raportointi piti meidät hyvin ajan tasalla. Tulokset olivat myös erittäin vakuuttavia. Nanolearning-pilotointi oli mielenkiintoinen ja antoisa projekti, joka avasi ihan uusia ajatuksia työkalun käyttötavoista koulutuksiemme tukena myös tulevaisuudessa.”