Henkilöstövuokraus järkevä tapa kausituotteiden menekinedistämiseen


2016-05-10, brandbuddy


Future Eyewear Group on Pohjoismaiden johtava aurinko-, urheilu- ja lukulaseja sekä laskettelumaskeja valmistava yritys. Vuonna 1984 perustetun yrityksen brändivalikoimaan kuuluvat mm. Dr.Zipe, Bliz, Prestige, Granite ja Swing. Ruotsalaisen Future Eyewearin pääkonttori sijaitsee Kungälvissä, jossa myös suurin osa laseista suunnitellaan.

Aurinkolasien myyntikausi on maaliskuun alusta elokuun puoliväliin. Tälle ajalle Future Eyewear kaipasi sesonkityöntekijöitä menekinedistämiseen ja löysi avukseen BrandBuddy Groupin. BrandBuddy palkkasi kaksi menekinedistäjää huolehtimaan Futuren tuotteiden jälleenmyyjien valikoimasta ja lisätilauksista. Ruotsissa työskentelevä Julia Vrager huolehtii Tukholman alueesta, jossa tuotteita myydään mm. Åhlensilla ja huoltoasemilla. Suomessa työskentelevä edustaja Julia Von Hertzen vastaa Suomen jälleenmyyjistä. Suomessa Future Eyewearin tuotteita myydään muun muassa urheiluliikkeissä kuten Intersport, Stadium ja XXL, huoltoasemilla sekä esimerkiksi Aleksi 13 ja Suomalainen kirjakauppa -ketjujen liikkeissä.

Vertailukelpoiset raportit

Menekinedistäjät täydentävät hyllyjä, pitävät myyntitelineet siisteinä, tarkistavat valikoiman ja ehdottavat ja ottavat vastaan mahdollisia lisätilauksia jälleenmyyjiltä. Tukholmassa ja Helsingissä tavoitteena on käydä noin seitsemässä myymälässä työpäivän aikana. Pidempien ajomatkojen taajamissa ehditään vierailla 3-5 myymälässä. Future Eyewearille on tärkeää, että ajoreitit on mietitty ajankäytön ja bensan kulutuksen kannalta järkevästi. Menekinedistäjän tehokkuus palkitaan bonuksilla.

BrandBuddy lähettää joka toinen viikko yhteenvedon kaikista myymäläkäynneistä Futuren pääkonttoriin. Molemmilla työntekijöillä on käytössään sama raportointijärjestelmä Suomessa ja Ruotsissa, jolloin raportit ovat vertailukelpoisia keskenään.

Peter Larsson, myyntijohtaja, Future Eyewear Group

”Futuren päätavoite on saada jalkoja kentälle myynnin huippukausina eli keväällä ja kesällä. Rekrytointiprosessi oli nopea ja sain juuri toiveideni mukaisia kandidaatteja. Koska olin kiireinen, annoin BrandBuddyn tehdä lopullisen valinnan puolestani.

Saan raportin ennen ja jälkeen kuvilla niin usein kuin haluan. Raportissa on myös kentältä kommentteja, jotka ovat todella mielenkiintoisia, koska ne ovat objektiivisempia kuin oman henkilökuntamme kommentit. BrandBuddy ymmärtää kenttätyötä ja meillä on raporteille jatkossakin käyttöä, kun käymme keskusteluja ketjuliikkeiden kanssa.

BrandBuddy on saavuttanut tavoitteensa toimittaa ammattimaisia myynninedistäjiä Pohjoismaihin. Heillä on selkeät tavoitteet, kuten monessako liikkeessä työntekijöiden pitäisi päivässä tai viikossa käydä. Kaikesta näkee, että he tekevät työtään sydämellä ja yrittäjähenkisesti. Pidän siitä, miten brandbuddylaiset ajattelevat laatikon ulkopuolelta ja taitavat pohjoismaiset markkinat. Varsinkin Suomessa, joka eroaa muiden Pohjoismaiden markkinoista.

Yhteistyömme BrandBuddyn kanssa on sujuvaa ja olen jo suositellut heitä muillekin. On hienoa, että minulla on yksi kontakti Suomen ja Ruotsin kentille. Se säästää aikaani ja pystyn helpommin vertailemaan markkinoita. Suosittelen BrandBuddya kuluttajabrändeille, jotka toimivat Pohjoismaissa ja Baltian alueella ja erityisesti sellaisille, joiden kenttätyöntekijöiden tarve vaihtelee kausittain tai yrityksille, joilla ei ole talossa asiantuntemusta myymälämarkkinoinnista.”

Julia von Hertzen, menekinedistäjä, Suomi

”Opiskelen Hankenissa kauppatieteiden maisteriksi ja koulusta löysin BrandBuddyn rekrytointi-ilmoituksen. Kuukauden työskentelyn jälkeen voin sanoa viihtyväni hyvin. Käytän itse paljon aurinkolaseja ja niiden myyminen on minulle mieluisaa ja helppoa. Saan paljon tukea ja olemme tiiviisti yhteydessä niin BrandBuddyn kuin Future Eyewearin Suomen toimiston kanssa.

Myymälöissä aloitan työni etsimällä Future Eyewearin tuotteet. Valokuvaan myyntialueen ja sen jälkeen järjestelen myyntitelineet siisteiksi. Juttelen myymälähenkilökunnan kanssa ja katsomme yhdessä, onko valikoimassa tarvetta lisätilauksille.

Työ vaatii järjestelmällisyyttä, itsenäistä otetta suunnitella työpäiviä ja ajoreittejä ja omatoimisuutta selvittää asioita. Tärkeitä ominaisuuksia ovat myös avoimuus ja sosiaalisuus, sillä edustajan täytyy uskaltaa esittäytyä monta kertaa päivässä tuntemattomille ihmisille.”