Veli-Matti Lehmussaari, Regional Sales Manager, BrandBuddy Group


2016-02-22, brandbuddy


”Työni Kalatalossa on itsenäistä, vapaata ja erittäin mielenkiintoista. Suunnittelen oman työviikkoni ja seuraan aktiivisesti tuloksiani yrittäen koko ajan parantaa niin henkilökohtaista myyntiäni kuin myyntitiimimmekin tulosta. Avain nousujohteiseen myyntiin on ollut myös esimieheni kannustava asenne ja tuotannossa tapaamani ihmiset, jotka omalta osaltaan ovat auttaneet minua onnistumaan työssäni.

Teen uusasiakashankintaa ja hoidan ennalta minulle annettuja asiakkuuksia. Myynnin painopiste on tällä hetkellä uusasiakashankinnassa ja vähittäiskaupassa, josta yritämme aktiivisella myyntityöllä haalia markkinaosuutta pääkaupunkiseudun alueella. Vastuullani on myös esimerkiksi pääkaupunkiseudun sushi-ravintoloita sekä HoReCa-sektorin eri yrityksiä.

Keskimäärin minulla on viisi asiakastapaamista päivässä. Välillä työpäivät venyvät iltamyöhälle johtuen esimerkiksi juhlapyhien aiheuttamista myyntipiikeistä, jolloin meidän on oltava erityisen aktiivisia. Raportoin työpäivistäni BrandBuddylle, joka välittää raportit Kalatalolle.

Kilpailu pääkaupunkiseudun kalatuotteiden markkinaosuuksista voi olla tiukkaakin, mutta Keravan Kalatalon laadukkaita tuotteita on mukava myydä. Olen aikaisemmin työskennellyt eri asemissa HoReCa-sektorilla, sekä pyörittänyt omaa catering-yritystä. Hain nykyiseen työtehtävääni, koska se vaikutti kuin minulle räätälöidyltä. Olen viihtynyt hyvin, ja koska työ on kiinnostavaa, se ei edes tunnu työltä. Toki pärjääminen myyntialalla vaatii oma-aloitteisuutta, aktiivisuutta ja stressinsietokykyä. Ihmisen pitää aina löytää oma juttunsa ja myyntityö ruoka-alalla on ehdottomasti minun juttuni.”

Kalatalon täydellinen rekrytointi onnistui BrandBuddyn avulla

Keravalla toimiva Kalatalo kaipasi loppuvuodesta 2015 uutta virtaa myyntiorganisaatioonsa. Kalatalon myyntijohtaja pyysi BrandBuddya etsimään edustajan, jonka työpanoksen Kalatalo voisi BrandBuddylta vuokrata. Rekrytointiprosessi sujui ripeästi ja BrandBuddy löysi useita varteenotettavia ehdokkaita tehtävään. BrandBuddy haastatteli ehdokkaat ja valitsi neljä henkilöä, jotka kävivät esittäytymässä Kalatalossa. Valittu työntekijä työskentelee täysipäiväisesti Kalatalolle, mutta hänen palkkansa maksaa BrandBuddy.