Laura Hieperi, consultant, BrandBuddy, Helsinki area


2016-02-05, brandbuddy


Laura Hieperi, konsultti, BrandBuddy, pääkaupunkiseutu

”Vikingin kampanjassa keräsin kenkäosastojen vastaavien myyjien yhteystietoja Viking-akatemiaa varten. Myymälähenkilökunta oli kiinnostunut Viking-akatemiasta ja sain koulutuksesta positiivista palautetta. Jokainen tavoittamani osastovastaava halusi osallistua koulutukseen.”

Ulla Risberg, tuote-esittelijä, BrandBuddy, Pohjanmaa

”Olin Vaasan K-citymarket Kivihaassa esittelemässä Vikingin kenkiä. Sain kenkien esittelyyn hyvän koulutuksen sekä BrandBuddylta että Vikingiltä. Merkki oli lapsiperheiden keskuudessa entuudestaan hyvin tunnettu. Tuote-esittelyssä täsmensin Gore-Tex -kalvon sijaintikohtaa kengässä, muuten merkin ominaisuudet tunnettiin tosi hyvin. Rehellinen arvioni on, että myin kenkiä paljon.

Täytin esittelypäivistä Vikingille raportit, joihin kirjasin muun muassa kengistä saamani palautteen. Vikingin kenkiä kehuttiin lämpimiksi ja kestäviksi. Yhtäkään negatiivista palautetta en joutunut kirjaamaan.

Olen ollut ammatiltani tuote-esittelijä jo 15 vuotta ja tässä työssä tärkeintä on asiakaskontakti. Se tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että otetaan asiakkaaseen kontaktia tervehtimällä, käyttäydytään asiakaspalvelutilanteessa iloisesti ja ystävällisesti. Näillä eväillä tässä työssä pääsee jo pitkälle. Yhteistyö BrandBuddyn kanssa on ollut sujuvaa ja olemme tekemisissä lähes päivittäin.”

BrandBuddy vauhditti Viking Jalkineiden myyntiä

Viking Jalkineiden ulkoilukengät on suunniteltu pitämään jalat lämpiminä ja kuivina pohjoismaisissa olosuhteissa. Norjalainen Viking on Suomessa tunnettu merkki. Brändi halusi kertoa kenkien teknisistä ominaisuuksista tarkemmin kenkien myyjille ja kuluttajille ja tehtävään palkattiin BrandBuddy. Vikingin mallistossa on kenkiä aikuisillekin, mutta kampanja kohdistettiin lasten kenkien myynnin edistämiseen.

Lasten kenkien valinnassa oikea koko ratkaisee, miten lapsi kengissä viihtyy. Oikean koon valitseminen on lasten vanhemmille hankalaa ja tämän ongelman myös Viking on tiedostanut. BrandBuddy tarjosi ratkaisuksi konsulttien tarjoamaa sovitusapua lasten kenkäosastolle. Vikingin kampanja ajoitettiin K-citymarketin lokakuisen Kenkäviikon ajaksi, jolloin BrandBuddyn konsultit jalkautuivat kymmenen K-citymarketin kenkäosastolle.

BrandBuddy lasten palveluksessa

Kenkien sovittaminen meneväisten lasten jalkaan voi olla haastavaa. BrandBuddyn konsultit käyttivät sovituksessa kokomattoa. Sen avulla lapset mielellään mittasivat jalkansa etsimällä matosta omien jalkojensa kokoiset kohdat. Lapset lahjottiin sovituspuuhaan pyyhekumeilla tai Haribon tarjoamilla makeisilla. Vanhemmat antoivat vuolaasti kiitosta näistä pienten väsykiukkujen taltuttajista.

Tapahtuman tavoitteeksi oli asetettu neljän kenkäparin myyminen tunnin aikana. Lopullinen myyntiluku oli kuusi paria tunnissa, eli tavoite ylitettiin reippaasti. Kokomatot olivat lapsiperheiden mielestä niin mainio konsepti, että niitä tullaan lisäämään myymälöihin laajemminkin.

Viking-akatemiassa koulutetaan sanansaattajia

BrandBuddyn konsultit kouluttivat myymälähenkilökuntaa opastamaan asiakkaita oikean Viking-kengän valitsemisessa. Myyjille kerrottiin kenkien ominaisuuksista, materiaaleista, mallien eroista sekä siitä, miten Viking eroaa muista kenkämerkeistä. Myyjät antoivat koulutuksesta hyvää palautetta ja toivoivat lisäkoulutusta, sillä kaikki tieto on myyntitilanteissa tarpeellista. Koulutusprojektia jatkettiin ja laajennettiin K-citymarkettien kenkäosastoille sekä Prisman kenkäosastojen vastaaville myyjille.

Kasvokkain tavatuille myyjille annettiin neljän kohdan pikakoulutus asioista, joita Vikingin kengistä kannattaa myyntitilanteessa mainita. Samalla myyjiltä kerättiin yhteystiedot, jotta koulutusta on voitu jatkaa ytimekkäiden tekstiviestinä lähetettyjen tietoiskujen avulla. Tekstiviestit lähetetään Nanolearning-ohjelmiston avulla. Tietoiskuissa kerrotaan uusista kenkämalleista tai kenkien ominaisuuksista ulkoilukauden vaihtuessa. BrandBuddyn koulutus toimii Viking-akatemiana, jonka osallistujat ovat tärkeitä sanansaattajia Vikingin brändille. Osallistujat voivat kouluttaa kollegoitaan Viking-akatemiassa oppimillaan tiedoilla.