BrandBuddy accelerated the sales of Viking Footwear


2016-02-05, brandbuddy


Viking Jalkineiden ulkoilukengät on suunniteltu pitämään jalat lämpiminä ja kuivina pohjoismaisissa olosuhteissa. Norjalainen Viking on Suomessa tunnettu merkki. Brändi halusi kertoa kenkien teknisistä ominaisuuksista tarkemmin kenkien myyjille ja kuluttajille ja tehtävään palkattiin BrandBuddy. Vikingin mallistossa on kenkiä aikuisillekin, mutta kampanja kohdistettiin lasten kenkien myynnin edistämiseen.

Lasten kenkien valinnassa oikea koko ratkaisee, miten lapsi kengissä viihtyy. Oikean koon valitseminen on lasten vanhemmille hankalaa ja tämän ongelman myös Viking on tiedostanut. BrandBuddy tarjosi ratkaisuksi konsulttien tarjoamaa sovitusapua lasten kenkäosastolle. Vikingin kampanja ajoitettiin K-citymarketin lokakuisen Kenkäviikon ajaksi, jolloin BrandBuddyn konsultit jalkautuivat kymmenen K-citymarketin kenkäosastolle.

BrandBuddy lasten palveluksessa

Kenkien sovittaminen meneväisten lasten jalkaan voi olla haastavaa. BrandBuddyn konsultit käyttivät sovituksessa kokomattoa. Sen avulla lapset mielellään mittasivat jalkansa etsimällä matosta omien jalkojensa kokoiset kohdat. Lapset lahjottiin sovituspuuhaan pyyhekumeilla tai Haribon tarjoamilla makeisilla. Vanhemmat antoivat vuolaasti kiitosta näistä pienten väsykiukkujen taltuttajista.

Tapahtuman tavoitteeksi oli asetettu neljän kenkäparin myyminen tunnin aikana. Lopullinen myyntiluku oli kuusi paria tunnissa, eli tavoite ylitettiin reippaasti. Kokomatot olivat lapsiperheiden mielestä niin mainio konsepti, että niitä tullaan lisäämään myymälöihin laajemminkin.

Viking-akatemiassa koulutetaan sanansaattajia

BrandBuddyn konsultit kouluttivat myymälähenkilökuntaa opastamaan asiakkaita oikean Viking-kengän valitsemisessa. Myyjille kerrottiin kenkien ominaisuuksista, materiaaleista, mallien eroista sekä siitä, miten Viking eroaa muista kenkämerkeistä. Myyjät antoivat koulutuksesta hyvää palautetta ja toivoivat lisäkoulutusta, sillä kaikki tieto on myyntitilanteissa tarpeellista. Koulutusprojektia jatkettiin ja laajennettiin K-citymarkettien kenkäosastoille sekä Prisman kenkäosastojen vastaaville myyjille.

Kasvokkain tavatuille myyjille annettiin neljän kohdan pikakoulutus asioista, joita Vikingin kengistä kannattaa myyntitilanteessa mainita. Samalla myyjiltä kerättiin yhteystiedot, jotta koulutusta on voitu jatkaa ytimekkäiden tekstiviestinä lähetettyjen tietoiskujen avulla. Tekstiviestit lähetetään Nanolearning-ohjelmiston avulla. Tietoiskuissa kerrotaan uusista kenkämalleista tai kenkien ominaisuuksista ulkoilukauden vaihtuessa. BrandBuddyn koulutus toimii Viking-akatemiana, jonka osallistujat ovat tärkeitä sanansaattajia Vikingin brändille. Osallistujat voivat kouluttaa kollegoitaan Viking-akatemiassa oppimillaan tiedoilla.

Tapio Valkonen, toimitusjohtaja, Viking Jalkineet

”BrandBuddyn toiminta on ammattimaista, aktiivista ja luotettavaa. Heidän toteuttamansa kampanja toimi hyvin. Konsulenttien vetämät myyntitapahtumat ja myyjien kouluttaminen tukevat toisiaan. BrandBuddyn toiminnan positiivinen vaikutus näkyy, kun vertaan syksyn myyntilukuja edellisen vuoden lukuihin. Emme asettaneet varsinaisia myyntitavoitteita BrandBuddylle, vaan he asettivat ne itselleen. Se kertoo siitä tosiasiasta, että he ottavat työnsä tosissaan ja haluavat saavuttaa asioita.

Brändin ulkopuoliset konsultit saavat kuluttajilta rehellistä ja reilua palautetta tuotteista. Me saamme tämän arvokkaan palautteen käyttöömme sähköpostiraportteina. Syksyn kampanja oli yhteistyön kokeilua ja positiivisen kokemuksen innoittamana yhteistyömme jatkuu vuonna 2016.

Uskon, että BrandBuddyn palveluista on apua minkä tahansa tuotteen tukkumyyjälle, joka haluaa vauhdittaa tuotteidensa ulosmyyntiä liikkeistä. Konsulenttien työ on mainio myynnin tuki myymälöissä ja tapa saada asiakaspalautetta suoraan myyntitilanteessa.”